METRO

METRO NAGYKERESKEDELEM PROGRAMOK

Az innovatív, élmény- és megoldásorientált METRO standon számos alapanyagot, eszközt, szolgáltatást mutatnak be a szakkiállítás 3 napja alatt.

Céljuk, hogy tudásukat, megfigyeléseiket és tapasztalataikat kulcsrakész megoldásokká változtassák, melyek gördülékennyé teszik a vendéglátóipari szektorban dolgozók mindennapjait, és előre viszik az ágazatot. Standukon 3 nap alatt 314 színes program gondoskodik arról, hogy látogatóink kiélhessék tudásvágyukat és kíváncsiságukat és bemutathassuk inspiráló gasztronómiai megoldásainkat

800 négyzetméteren tematikus szigeteken kerülnek bemutatásra teljeskörű megoldásaik, a gyakorló vendéglátósok számára otthonos terepen, a vendéglátásba igyekvő leendő szakemberek számára pedig inspiráló környezetben. A stand legtöbb pontján a különböző területek számára fejlesztett termékekkel és szolgáltatásokkal alkalmazásuk közben ismerkedhet a látogató.

Fedezd fel a METRO Kávézó, Pub, Reggeliztetés és Brunch, Food Truck, Bisztró, Pizza & Pasta és Ultrafriss megoldásaikat!

METRO Kávézó

Rövid szusszanás a rohanásban, gondolatébresztő beszélgetés egy jó baráttal, informális találkozó egy üzleti partnerrel? Mi is lenne minderre alkalmasabb helyszín egy kávézónál?

Egy csésze forró ital és egy sütemény vagy fagylalt mellett új erőre kap a kreativitás, szárnyat bontanak a pozitív gondolatok. A METRO Kávézó szigetén bebizonyítja, hogy egy kávéházat működtetni még gazdaságosabban is lehet!

Partnerükként akár az alapoktól kezdve képes leszel berendezni és fenntartani egy vonzó kínálattal rendelkező kávéházat, pékséget vagy cukrászdát.

Fedezd fel  a gazdag forróital szortimentet, ismerd meg az azonnal tálalható saját márkás süteményeket – melyeknek akár egyedi arculatot is adhatsz öntetek, gyümölcsök hozzáadásával – kóstold meg a saját márkás jégkrém­ és fagylaltkülönlegességeiket!

Programok a standon:

 • RIOBA kóstoló
 • METRO CHEF fagylalt, sorbet kóstoló
 • Kávékóstoló

METRO Bisztró

A METRO Gasztroakadémia szellemi bázisára épülő alkalmi bisztróban pontos képet kaphatnak arról a vendégek, hogyan is képzeli el a METRO a jövő vendéglátóhelyeit!

Automatizált folyamatok könnyítik meg a fenntartható gasztronómia jegyében szezonális alapanyagokból alkotó konyhai személyzet napjait. A vendégek asztalfoglalásairól a DISH by METRO szoftver és applikáció gondoskodik, Dalnoki Bence Bocuse d’Or bronzérmes séf, a METRO saját márka nagykövete gasztroalkotásait pedig automatizált megoldás tálalja. 

A METRO Gasztroakadémia a korszerű vendéglátás tudásmegosztó, továbbképző központjaként nemcsak professzionális ételkészítő kurzusokkal, hanem módszertani anyagokkal, szakmai fórumokkal és konferenciákkal készíti fel az ágazat szakembereit a sikeres helytállásra.


METRO Food Truck

Kis személyzetigényű, mégis nagy forgalmat lebonyolítani képes, trendi vendéglátóhelyet működtetnél? Akkor a népszerű street foodokat kínáló, akár kitelepülésre is alkalmas büféket Neked találták ki!

A METRO ételudvarán három food truck parkol: az egyik mexikói gyorsételeket, a másik ázsiai fogásokat, míg a harmadik rántott termékeket kínál.

Nemcsak az alapanyagok, hanem a food truckok minden konyhai eszköze is a METRO megoldásközpontú fejlesztéseit dicsérik. Figyeld meg, milyen hatékonyan tudják kiszolgálni a vendégeket ezek a menő, mindössze pár fős személyzetet kívánó büfék változatos és egészséges ételekkel, a METRO termékeit felhasználva!

Programok a standon:

 • Ázsiai ételek a levesektől a desszertekig
 • Mexikói ételek kóstoló
 • Snackek és finger food kóstoló

METRO Piac

A kiállítóterületük oázisa a METRO ultrafriss választékát bemutató színpompás, kör alakú aréna.

A zöldség-gyümölcs, hús és hal termékeik megfelelnek a vendéglátás magas minőségi elvárásainak – tudják, milyen keresettek a lehető legteljesebb módon friss hozzávalókból készített fogások a vendégek körében, ezért gondoskodnak róla, hogy legyen miből gazdálkodni partnereiknek!

Zöldség-gyümölcs kínálatukban a szezon sztárjai mellett megtalálhatók különlegességek is. Termékeik között üde színfoltot képviselnek a vitamindús mikrozöldek és az illatos fűszer-növények.

Hús- és hal választékuk kialakításának vezérfonala a fenntarthatóság és visszakövethetőség: alapanyagainknak nemcsak a minőségét, hanem a történetét is jól ismerik. 12 édesvízi halfajta fenntartható, magyar termelésből kerül hűtőpultjaikra, tengeri halaink és tenger gyümölcsei kínálatuk pedig a kifogástól számítva 48 órán belül biztonságos módon, a hűtési lánc megszakítása nélkül jutnak el áruházaikba. Húsválasztékuk gyöngyszemei a vadhúsok, melyek közül kiemelkednek a hazai vadgazdálkodásokból érkező, változatos és egészséges húsok – azonban a steakrajongók is megtalálják számításukat impozáns, a világ különböző tájairól származó marhahús-választékukban.

Amivel biztosan találkozhatsz a standon:

 • Trópusi gyümölcsök
 • Ehető virágok
 • Különféle chilik
 • Ehető rét
 • Zöldhajtások

Programok a standon:

 • Szarvasbontás
 • Steaksütés bemutató
 • Lazacbontás
 • Sashimi bemutató
 • Osztriga kihívás

METRO Reggeliztetés és Brunch

A szállásfoglalók körében különösen nagy népszerűségnek örvend a svédasztalos brunch: nem véletlenül, hiszen akár wellness, akár aktív turizmus, akár városnézés a kikapcsolódás célja, a nap első kiadós étkezését a legkényelmesebb a szálláson elfogyasztani.

Egy komplett svédasztalos szigettel várják vendégeiket, bemutatva a korszerű tálalás, a változatos, egészséges napindító fogások lehetőségeit. Gondolva a fiatal generációk étkezési preferenciáira, szigetükön többek között proteinben és rostban gazdag, kalóriaszegény, és növényi alapú ételekre is példákkal szolgálnak.

A szigetet úgy állították össze, hogy kínálatuk termékeit felhasználva a legkisebb részletekig tökéletesen adaptálható legyen a reggeliztetést is nyújtó szálláshelyeken.

Programok a standon:

 • Tamagoyaki készítés
 • Finger food variációk bemutatása
 • Reggeli meleg ételek készítése
 • Leveskészítés
 • Desszert inspirációk

METRO Pub

Egy-egy pohár minőségi ital falakat képes lebontani, és helyette hidakat, szövetségeket építeni.

Üzleti találkozókhoz, bizalmas beszélgetésekhez nyújt méltó alapokat, beszélgetéseket indít el és vitákat zár le. Magyarországon a bortermelésnek és -fogyasztásnak hagyománya és kultúrája van, melyre méltán lehetünk büszkék.

Egyedülálló bor- és italkínálatukat kifejezetten a vendéglátóipar igényei alapján, a hazai és a nemzetközi piac alapos ismeretének birtokában került kialakításra. Az itallap tételeinek összeállításához teljeskörű megoldásokat kínálnak csakúgy, mint egy bár berendezéséhez és működtetéséhez. A kínálatuk legkiválóbb tételeit felvonultató borbár a Sirha forgatagában inspiráló környezetet kínál üzleti megbeszéléshez és italkóstolókhoz.

Amivel biztosan találkozhatsz a standon:

 • Több mint 120 hazai és nemzetközi bor kóstolása
 • METRO Év Bora kóstoló
 • Sabrage bemutató

METRO Pizza & Pasta

Talán a nemzeti lobogók közös színei, vagy a megannyi gasztronómiai kapcsolódás teszi, de a tapasztalat azt mutatja – amit a 2022-es Mit eszik az ország? felmérés eredményei is megerősítettek – hogy a magyarok kedvenc nemzetközi konyhája az olasz, kedvenc nemzetközi fogása pedig a pizza.

Az olasz konyhát vivő vendéglátósoknak teljes körű megoldásokat kínálnak a pizzaliszttől a pizzalapáton keresztül egészen a pizzaszállító hőtartó táskáig. Nemcsak a raktárkészletek feltöltésében és a konyhai eszközök biztosításában segítenek, hanem a hosszútávú tervezésben is: már a konyha megtervezésekor érdemes a METRO szakértők segítségét igénybe venni a személyre szabott megoldásokért és gazdaságos ötletekért. A hozzávalókat és az eszközöket tehát ők adják, a vállalkozást mozgató olaszos szenvedélyről Neked kell gondoskodni!

Programok a standon:

 • Olasz tészta bemutató és kóstoló
 • Anti pasti kóstoló

METRO Kantin

A gasztronómiában zajló gasztroforradalom lassan, de biztosan begyűrűzött a közétkeztetésbe is: ma már a nagyobb közösségek étkeztetéséről gondoskodó konyhák is vendégekként kell, hogy tekintsenek a szolgáltatásaikat igénybe vevőkre. A mai vendégek alapelvárása márpedig nem más, mint a biztonságos és egészséges élelmiszerek fenntartható fogyasztása. A METRO nemcsak arról gondoskodik, hogy visszakövethető forrásból származó, magas minőségű és nagy kiszerelésű alapanyagokat használhassanak a kantinok konyhái, hanem arról is, hogy ezekkel az alapanyagokkal a lehető legkevesebb tennivalója legyen az elfoglalt személyzetnek.

Ha a közétkeztetés vonzó alternatíva lesz széles tömegek számára, azzal a fenntarthatóság felé is teszünk egy nagy lépést, hiszen a vendéglátás e szegmense különösen jól tervezhető, kevesebb csomagolóanyag-felhasználást igényel, és a pazarlás visszaszorítására is kiváló módszerekkel rendelkezik. Jó gyakorlatok terjesztésével, az ágazatban dolgozók részére indított továbbképzésekkel és minőségi, visszakövethető, nagy kiszerelésű alapanyagokkal segíti a METRO a közétkeztetést közkedveltté tenni!

Programok a standnál:

 • KÖSZ 2023-2024 verseny

Találkozz velük személyesen is a Hungexpo „A” pavilonjában!